Men vad säger du Morrissey?

När det kommer till popikonen Morrissey så vet vi vid det här laget att vi kommer få höra opassande grodor och se opassande saker – något som endast bygger på hans odödlighet. det senaste är en t-shirt som får viral spridning. 

3512186-liten-kille-med-ramones-troja-3Om livet på turné har vi skrivit om tidigare, och kanske skiljer sig Morrisseys turnéliv något. För nu när han åker runt och turnéar har han tryckt upp en massa t-shirts som säljs i samband med konserterna. Och dessa plagg är minst sagt ögonhöjare. I tidningen Göteborgsposten kan vi ta del av denna nya tröja där man ser en spritt språngande Morrissey som är inklippt bredvid drottning Elizabeth. Han har dock en vinylskiva som är inklippt framför sitt kön och håller för hennes mun och i pratbubblan går det att läsa: ”The more you ignore me, the closer I get”. Det r inte första gången han kritiserar det brittiska kungahuset. Tidigare har han slängt ur sig uttalanden som:

”För ett historiskt perspektiv på vad drottningen är och hur hon ‘regerar’, släng ett öga på Gadaffi eller Mubarak, och se om du kan hitta någon skillnad”(läs mer här)

Känd för sin vassa tunga

När det kommer till Morrissey är han känd för sin tunga och att säga vad han tycker och tänker. Men många trodde kanske inte att han kunde gå längre gällande kungahuset än vad han tidigare gjort. Något han enkelt bevisade att han kunde. Vad som kommer bli hans nästa steg går inte ens att fantisera om då vi alla kommer bli chockade som nu.