Till fans och blivande rockstjärnor

Det är många som drömmer om en karriär som rockstjärna, men ju äldre man blir så inser man att det är måste stanna som en dröm – snarare än att bli verklighet. Det är sorgligt, faktiskt – att så många måste lämna sin dröm och gå vidare i en vardag de inte önskar. Istället för att bli rockstjärna nöjer de sig för att vara fans. De handlar snygga band T-shirts från House of Shirts och går på konserter. Det är självklart inget fel med det. Fansen är det viktigaste rockstjärnorna har, och man ska alltid vara stolt över att kunna kalla sig ett fan.

De största rockstjärnorna

Men samtidigt som många släpper drömmen, och går vidare, är det många som fortsätter att kämpa. De kämpar för ett skivkontrakt, och möjligheten att få stå på en scen samtidigt som miljontals fans sjunger med i deras sånger. För att ge dessa människor som kämpar för att bli rockstjärna, kommer här lite inspiration. Vi har listat några av de största rockstjärnorna någonsin, och deras väg dit. Självklart är det här också till alla fans, som ser upp till dessa stjärnor. Läs och njut:

  • Bono. Föddes i Dublin 10 maj 1960, och heter egentligen Paul David Hewson. Han är, som ni säkert vet, sångare i det stora rockbandet U2. Han träffade de andra medlemmarna i bandet under skolåren. Och under skoltiden ska Bono ha varit ”klassens clown”, vilket är väldigt intressant med tanke på hur seriös han kan vara i sina texter. När bandet började spela tillsammans handlade det mest om att spela covers, men med tiden började de spela sin egen musik. Bandet har kämpat på samma sätt som andra band, och de kunde nog aldrig drömma om den framgång de fått när de vara unga.
  • John Lennon. En av de största musiker, och rockstjärnor, världen någonsin haft. Ingen har undgått hans namn, och alla kan hans låtar – trots att det är mer än 30 år sedan han dog. Han var, som alla vet, med i band Beatles. Det största bandet på 60-talet. Men han hade även en stor karriär efter att bandet slutat spela tillsammans. Även John Lennon fick kämpa för sin karriär. Han föddes i Liverpool, och lärde sig om musik av sin mamma. 1956 bildade Lennon en grupp, som senare blev The Beatles. Det tog sin tid innan bandet slog igenom, men när de väl gjorde det, slog de genom ordentligt. Än idag kan många The Beatles låtar.
  • Elvis Presley. Man kan inte skriva en text om rockstjärnor utan att nämna honom. Han föddes 1035 i Mississippi under namnet Elvis Aaron Presley, som det enda barnet. Som barn sjöng han ofta i gospelkör, och han fick ofta beröm av prästen för sin röst. Som 18-åring arbetade hand som lastbilschaufför och studerade till elektriker. Men en dag fick han syn på en studio där man billigt kunde spela in en skiva. Efter det gick det någorlunda snabbt, och Elvis blev en av de största vi någonsin haft. Han hade ett unikt sound för sin tid, och skapade rock som ingen annan hört den tidigare.